Tips for Mac, Android, Windows

Kako uporabiti Migration Assistant za premik uporabniškega računa na drug Mac

Apple razmeroma neboleče prenaša podatke z enega Maca na drugega. Lahko pa tudi selektivno preselite in razdelite več uporabnikov v enem Macu na uporabnike v več Macih. To bi storili, če imate na primer otroke v skupnem računalniku, ki so zdaj njihovi lastniki, ali če zapuščate službo in želite (in smete) vzeti s seboj tudi svoj domači imenik.

Migration Assistant je aplikacija, ki jo uporabljate za izvajanje migracije uporabnika. Nahaja se v mapi Utilities v mapi Applications. Ta prilagodljiva programska oprema lahko deluje na različne načine za prenos vseh ali dela aplikacij, uporabniških datotek in drugih nastavitev z enega Maca na drugega. Začnete lahko z varnostno kopijo Time Machine, drugim Macom ali pogonom Mac, konfiguriranim kot zagonski nosilec macOS - vključno z varnostno kopijo slike diska.

Najenostavnejši način za preusmeritev enega uporabnika na drugega je, če lahko oba Mac-a približate drug drugemu z omogočeno Wi-Fi. (ethernet, FireWire in Thunderbolt so bili včasih možnosti za povezovanje Macov za selitev, vendar jih Apple ne priporoča več.)

Ob predpostavki, da je novi Mac nastavljen iz nič z vsaj enim uporabnikom, je tukaj postopek, kako uporabiti Migration Assistant za premikanje uporabnika z enega Maca na drugega.

  1. Zaženite Migration Assistant na obeh računalnikih Mac in kliknite Nadaljujte na obeh.
  2. Na Macu z uporabnikom, ki ga želite premakniti (pokličemo ta račun Alice), izberite Na Mac in kliknite Nadaljujte.
  3. Na Macu, na katerega želite premakniti Alice, izberite Z računalnika Mac, Time Machine ali zagonskega diska in kliknite Nadaljujte.
  4. Na istem Macu med elementi, ki so prikazani za izbiro, izberite Mac z Aliceinim trenutnim računom.
  5. Morda boste na obeh zaslonih videli tudi varnostno kodo, ki bo uporabljena za odpravo kakršnega koli tveganja, da nekdo deluje kot moški na sredini. Kliknite Nadaljujte na obeh računalnikih Mac, če ni prikazana nobena koda ali če je koda enaka. (Če je koda drugačna, je nekaj hudo narobe!)
  6. Na Macu, na katerega se preseli Alice, zdaj izberite elemente, ki jih želite premakniti v Izberite Informacije za prenos seznam. V mnogih primerih boste želeli pustiti vse označeno, razen vseh uporabnikov, razen Alice (glejte opombe spodaj). Med navedenimi uporabniki želite preveriti samo Alice.
  7. Kliknite Nadaljujte in počakajte, da se postopek zaključi.
  8. Ko se prepričate, da račun Alice pravilno deluje na Macu, v katerega ste ga kopirali, naredite popolno varnostno kopijo.
  9. Na izvirnem Macu se prijavite v skrbniški račun in odprite Uporabniki in skupine podokno z nastavitvami.
  10. Kliknite ikono ključavnice v spodnjem levem kotu in vnesite geslo računa.
  11. Na seznamu računov izberite Alice in na dnu kliknite znak minus (-).
  12. V pozivu, ki se prikaže, izberite najbolj smiselno možnost brisanja (več pojasnjujem spodaj).
  13. Kliknite Izbriši uporabnika in potrdite.
IDG

Ko izbrišete račun, lahko shranite datoteke, ki so mu bile priložene.

Nekaj ​​opomb:

  • Kot del tega postopka lahko kopirate programe, vendar če imajo licenco za drug Apple ID kot tistega, ki ga uporablja Alice, bo "Alice" morda morala vnesti geslo drugega Apple ID-ja vsakič, ko posodobi aplikacije. Preverite tudi licenciranje in se prepričajte, da nenamerno pirate aplikacije.

  • Za brisanje uporabnikov imate tri možnosti (kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona). Prvi, Shrani domačo mapo v sliko diska, odstrani podatke o računu iz sistema in uporabnikovega domačega imenika ter shrani njihovo vsebino v mapo Izbrisani uporabniki v mapi Uporabniki. Drugi, Ne spreminjaj domače mape, izbriše podatke o sistemskem računu, uporabniške datoteke pa pusti zraven. Zadnji, Delete Home Folder, izbriše sistemske informacije in datoteke.

  • Če so računalniki Mac na različnih fizičnih mestih, je najlažja selitev prek varnostne kopije Time Machine, narejene na zunanji pogon, ki ga lahko prenašate z enega kraja na drugega. Zgornji koraki so skoraj enaki, razen če izpustite 2. korak in v 3. koraku izberete Time Machine. V 4. koraku izberite pogon in določeno varnostno kopijo. V 5. koraku se ne prikaže nobena varnostna koda, preden kliknete Nadaljuj.

Ta članek o Mac 911 je odgovor na vprašanje bralca Macworlda Edwarda.

Vprašajte Mac 911

Sestavili smo seznam vprašanj, ki jih najpogosteje zastavljamo, skupaj z odgovori in povezavami do stolpcev: preberite naša super pogosta vprašanja če želite preveriti, ali je vaše vprašanje zajeto. Če ne, vedno iščemo nove težave, ki jih moramo rešiti! Pošljite svoje e-poštno sporočilo na [email protected] vključno s posnetki zaslona, ​​kot je primerno, in ali želite, da se uporablja vaše polno ime. Na vsa vprašanja ne bomo odgovorili, ne odgovorimo na e-pošto in ne moremo zagotoviti neposrednih nasvetov za odpravljanje težav.

Opomba: Ko nekaj kupite po kliku na povezave v naših člankih, lahko zaslužimo majhno provizijo. Preberite našo pravilnik o povezanih povezavah za več podrobnosti.

Kako uporabljati Google Photos za varnostno kopiranje fotografij iPhone

Obstaja velika možnost, da že ustvarite varnostno kopijo fotografij in videoposnetkov s svojega i...

Preberi Več

Vprašajte iTunes Guy: Nakup glasbe iz Apple Music, odtrganje hrupnih CD-jev, imen datotek

V zadnjem času se mi porajajo številna vprašanja od ljudi, ki bi glasbo raje posedali kot jo izpo...

Preberi Več

IOS 12: Kako uporabljati poslušanje v živo s svojimi AirPodi

Če imate slušalke, združljive z MFi, lahko več kot samo predvajate glasbo ali kličete neposredno ...

Preberi Več

smihub.com